fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TJ Sokol Šarišské Sokolovce sa v úvodných dvoch kolách 7. ligy ObFZ Prešov stretli s nováčikmi súťaže. V Záborskom prehrali 1:2, no podľa trénera Mariána Karabinoša to bol skôr remízový zápas. Ak je to naozaj tak, potom sa dá napísať, že sa jeho zverenci zaslúžených bodov o týždeň neskôr dočkali. V Chmeľove vyhrali 4:1, už po prvom polčase viedli 3:1. Hetrikom sa blysol Denis Blichár, jeden presný zásah pridal Marek Pažin. Hostia sa radovali z prvého gólu už v piatej minúte, domáci v 20. min vyrovnali, o ďalšie tri minúty Sokolovčania znova skórovali. A výrazne si pomohli gólom niekoľko desiatok sekúnd pred odchodom do kabín. Definitívna poistka v podobe štvrtého gólu prišla v 63. minúte - „a to bolo všetko“.

„Chmeľovčania urobili dva hrúbky, my sme ich dokázali potrestať gólmi na 0:1 a 1:2. Hralo sa nám dobre. Súper sa chcel ukázať v premiére pred vlastnými fanúšikmi v čo najlepšom svetle, namiesto toho vypil kalich horkosti do dna. Naše víťazstvo je dielom celého kolektívu,“ uviedol M. Karabinoš. Pripomenuli sme mu autora hetriku D. Blichára. „Áno, jeho tri kúsky sa nedajú prehliadnuť, mohol dať aj štyri, no domáci brankár sa pri jeho hlavičke vyznamenal. Pravdupovediac čakali sme na jeho strelecké prebudenie, v minulej sezóne toho zahodil dosť, vrátane penalty.“

VZ6 3094

FK Sokol hral až do 80. minúty bez striedania, štyroch hráčov z lavičky poslal tréner na ihrisko až potom. Už spomenutého D. Blichára vystriedal Richard Hyben. „Je to brankár, ktorý chytal v prvom kole, striedajú sa medzi žrďami ´obzápas´ s Martinom Vargom.“ Druhý z dvojice kaučov Radovan Demko pre zranenie do hry nezasiahol, rovnako ako v prvom kole v Záborskom sledoval meranie síl iba z lavičky.

Heuréka, Šarišské Sokolovce sa dočkali. Na víťazstvo čakali od 3. októbra 2021, kedy porazili doma Pušovce 4:2. Čakanie trvalo 17 zápasov, „počas neho bolo aj tak, že sme inkasovali v poslednej minúte, či v závere duelu zahodili penaltu. V nedeľu hostíme Pečovskú Novú Ves, ktorá naposledy stratila doma body po remíze 2:2 so Záborským a ani výkonom vraj veľmi neoslnila. My sme si zasa v Chmeľove zdvihli sebavedomie, nuž uvidíme, kto z koho,“ dodal na záver M. Karabinoš.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť