fbpx


Meniny dnes: zajtra:

To nevymyslíš, to je valalský futbal. Stokrát omieľaná veta – a možno už aj niekomu lezie na nervy – čo však narobíme, keď má svoje čaro... No hlavne, je v nej obsiahnutý kusisko pravdy.

V posledný júlový deň sa v semifinálovom stretnutí Letného pohára ObFZ Prešov stretli Žipov a Ľubotice B. Domáci vyhrali 3:2. Avšak o čosi skôr zariadil žreb prvého kola 7. ligy, že sa obaja súperi presne za sedem dní stretnú znova. Opäť na tom istom ihrisku, opäť s výsledkom, ktorý „o jeden gól“ potešil viac Žipovčanov (4:3), opäť za prispenia tých istých (a ďalších) strelcov. V obidvoch dueloch totiž dokázali skórovať až traja - Patrik Biatt, Dávid Harčár, resp. Ljubomir Baloh.

„Iste, obidva duely mohli dopadnúť akokoľvek a niet asi takého človeka, ktorý by si trúfal prognózovať jednoznačné víťazstvo jedného či druhého tímu už pred úvodným výkopom,“ uviedol hrajúci domáci tréner P. Biatt. Zdôraznil však jeden výrazný rozdiel, že kým v pohári rozhodol ich víťazný presný zásah na 3:2 tri minúty pred koncom, tentoraz viedol jeho tím od začiatku do konca (2:0, 3:1, 4:2...), no hlúpymi chybami dostali súpera trikrát späť do zápasu. „Hostia väčšinou iba nakopávali dlhé lopty, s ktorými sa naša obrana vedela poradiť, kým my sme sa snažili od začiatku kombinovať. Celkovo si myslím, že sme dvakrát ukázali o čosi viac a postup, ako aj tri body do ligovej tabuľky, získali zaslúžene.“

VZ7 7667

Tréner ľubotickej rezervy Jozef Komka vyzdvihol bojovnosť a odhodlanie svojich zverencov v pohárovom súboji, no včerajší výkon mu pripadal ležérny, takticky zle zvládnutý. Navyše sa hosťom v 36. minúte zranila brankárska jednotky Miroslav Potocký, ktorý sa musel dať vystriedať Mariánom Joščákom. Napriek tomu si myslí, že spravodlivejšími by boli dve remízy, „lebo napríklad v druhom súboji sme po prestávke mali viac z hry než domáci.“ Na otázku, či by sa do tretice dokázali jeho zverenci použiť a zdolať žipovskú prekážku, odpovedal: „V Žipove je niečo medzi nebom a zemou, čo nám bráni uspieť, navyše aj doma sa s nimi dosť trápime. Chýba možno trocha viac šťastia,“ dodal na záver.

Žipov – Ľubotice B 4:3 (3:2), góly: Patrik Biatt 2, Dávid Harčár, František Štofanko – Fábio Merkovský, Adam Vasilenko, Ljubomir Baloh.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť