fbpx


Meniny dnes: zajtra:

K futbalistom Prešovského a Sabinovského okresu je zhruba na začiatku novembra počasie každoročne prívetivé. Keďže nikdy nie je isté, na ako sa dlho pani zima usadí v týchto končinách, dovolí im predohrať dve jarné kolá. Tak tomu bolo aj tentoraz a vďaka tomu sa v rámci 15. kola hral zápas Záborské – Drienov.

VZ7 7903

Asi to nikto nečakal

Hostia vyhrali 5:1, po polčase 0:2, čo asi málokto predvídal. „Chceli sme uspieť, lebo sme vedeli, že je najvyšší čas začať zbierať body. Išli sme za víťazstvom, no priznávam, až takýto presvedčivý výsledok nikto z nášho tábora neočakával,“ dal sa počuť tajomník hosťujúceho klubu Ivan Porvažník. Pýtali sme sa, čím teda Drienovčania roztrhali papierové prognózy, keďže v tabuľke sú aj po úspešnom výsledku nižšie, než ich posledný súper. „Aj kvalitou, aj bojovnosťou, aj kolektívom výkonom.“ A čím bol motivovaný autor hetriku Anton Petrovčík? A prečo ju v poslednej minúte išiel kopať on a nie Dávid Štofan, ktorý mal v tom čase na konte tiež dva góly? „To sa musíte opýtať skôr ich, ja som len videl, že sa predtým spolu rozprávali a nakoniec si loptu postavil Petrovčík,“ zaznela odpoveď.

VZ7 7932

Konečne sa vyjasnilo

Porvažník si nahlas povzdychol, že v nedeľu nad drienovským futbalom konečne vyšlo slnko a to nie iba obrazne. „Začínali sme za hustej hmly, počas stretnutia sa vyjasnilo natoľko, že sa ľudia dokonca mohli zahriať pod slnečnými lúčmi.“ Trocha mrzí jeden inkasovaný gól, „lebo padol po centrovanej lopte, v čom sú hráči Záborského dobrí. Napriek tomu, že sme to vedeli a pri niektorých situáciách ich silu eliminovali, raz to nevyšlo.“ Tá lopta v sieti ide vraj na vrub brankára Pavla Ondrejíčka, ktorý vyrobil veľa kriku pre nič... „Zakričal, že ju má, no nakoniec center podbehol,“ opísal gólový moment I. Porvažník. Pred rozlúčkovým zápasom s kalendárnym rokom 2017 je optimistom. „V Chmiňanoch sa nám v druhom kole podarilo vyhrať 3:2, aj teraz by sme brali takýto výsledok.“

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť