fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V úvodnom kole sezóny 2017/2018 7. ligy ObFZ Prešov sa, okrem iných, stretli aj dvaja nováčikovia tejto súťaže. Jeden do nej „šiel“ dobrovoľne, iný naopak. Petrovany vypadli v uplynulom ročníku zo 6. ligy, Kapušany postúpili z 8. ligy. Výsledok... Petrovany vyhrali 2:1, po polčase 1:1. Góly zaznamenali Jozef Kováč a Richard Lukáč (z 11 m), resp. Miroslav Čisarik.

Autobus pre fanúšikov

Tri body sú doma. Ako znie táto veta v ušiach prezidenta víťazného klubu Jozefa Valenta? Pýtali sme sa trocha podpichovačne, lebo, ako už mnohí fanúšikovia okresného futbalu vedia, A mužstvo Petrovian sa fyzicky presťahovalo do Ličartoviec. „Nuž, znie to vždy rovnako, ako keď sa vám podarí zvíťaziť. Lebo autom je to cez Kendice a Drienovskú Novú Ves vari štyri minúty, pešo o niečo viac, no každopádne príjemná prechádzka. Navyše pred každým zápasom ponúkame našim fanúšikom autobus do Ličartoviec. Takže, v žiadnom prípade sme od nich neodišli, iba sme urobili fúziu s mužstvom, ktoré hrávalo na bývalom druholigovom štadióne a teraz ho využívame spoločne. Je to vždy pekný a udržiavaný športový stánok, s výborným trávnikom, na ktorom si chceme vybojovať expresne rýchly návrat do najvyššej okresnej súťaže,“ uviedol J. Valent a dodal, že ich predstavou nie je úplne „odpísať“ ihrisko v Petrovanoch. „Chceme na ňom odohrať každý štvrtý domáci zápas, o čo budeme žiadať športovo-technickú komisiu zväzu a navyše naši mládežníci ostávajú tu,“ spresnil.  

VZ7 7979

O jeden hlas

A aké je vlastne zloženie tohto (ako sa na politickej scéne hovorí) zlepenca, ktorý však už po novom vystupuje pod oficiálnym názvom TJ Petrovany? V širšom kádri je desať hráčov Petrovian, siedmi sú z Ličartoviec. Čo sa týka kapitána, toho „dodali“ Ličartovce, Andrej Jurko porazil v tajnej voľbe o jeden hlas Jakuba Jánošíka. Ako už bolo napísané, mužstvo iný cieľ ako návrat do šiestej ligy nepozná. „My sme vlastne dali dokopy to najlepšie z Petrovian a Ličartoviec. Hráči, pre ktorých sa miesto neušlo, odišli do iných klubov.“ Napadlo nám opýtať sa, či po rozpade VSS Košice nemajú zálusk na nejakého druholigistu. A čuduj sa svete, asi sme trafili klinec po hlavičke. „Počkajte, keď to bude čierne na bielom, dáme vedieť,“ odpovedal náš spolubesedník.

VZ7 7996

Jedna za druhou

Hráči OŠK Kapušany si na prvé body budú musieť počkať. Proti Petrovanom si na ne robili nárok do 71. minúty. Potom prišla penalta. Prezident klubu Stanislav Terez o nej diskutovať veľmi nechcel. „Rozhodca ju odpískal, nuž sa kopala,“ poznamenal veľmi stručne a zdôraznil, že remíza by bola spravodlivejšia. Hostia navyše v 82. minúte prišli o vylúčeného Ondreja Krupu, ktorý dostal dve žlté karty v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd, v obidvoch prípadoch po zákrokoch na domáceho Jozefa Jurka. Čo sa týka príchodov a odchodov pred touto sezónou, v Kapušanoch k žiadnym posunom nedošlo. „Iba Vincent Fuča si našiel prácu v Bratislave a tak bude hrávať len sporadicky, keď príde na víkend domov.“ Čo nevyšlo v nedeľu, o to sa nováčik pokúsi o sedem dní neskôr: „Verme, že nám pomôže aj domáce prostredie. Hostíme Kojatice, nepríjemného súpera, no tri body nechceme nikomu len tak ľahko darovať,“ dodal S. Terez.    

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť