fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Jarná premiéra dvoch mužstiev 6. Ligy ObFZ Prešov, domáceho Drienova s Torysou, sa skončila výsledkom 1:1. Góly strieľali Tomáš Sepeši resp. Matej Urda. Kto stratil a kto získal? „My sme spokojní. Vedeli sme, že Drienovčania prehrali v prvom kole s Kamenicou 0:1 a odvtedy ťahali doma víťaznú šnúru, ktorú sme až my prerušili. Kto by sa z toho netešil?“ odznelo z tábora hostí.  Na druhej strane hlas z domáceho hovoril jednoznačne o strate dvoch bodov.

VZ7 4204

 

 „Obrana hostí pracovala celé stretnutie kvalitne, jej hráči nie len spoľahlivo bránili, no vedeli si aj prihrať, žiadnu loptu bezhlavo neodkopli, no posúvali ju dopredu,“ uviedol I. Porvažník. Cez zadné rady Torysy sa tak v koncovke nepresadili viacerí hráči. „Vyložené šance nepremenili Marek Timko, Jakub Korem, Tomáš Dyačovský, Dávid Štofan a ďalší. Tiež veľká škoda priameho kopu Martina Kakaščíka v samom závere súboja, pri ktorom sa vyznamenal brankár Torysy. Prosto na ten jeden gól sme potrebovali vari desať šancí a ďalších desať, keď by sme chceli pokračovať vo víťaznej domácej šnúre. Bola to vôbec prvá domáca strata aj pre nášho trénera Petra Longauera, ktorý prišiel k mužstvu v priebehu sezóny.“ Mimochodom, domáci kormidelník bol nútený pred úvodným výkopom improvizovať. Pre päť žltých kariet nehral Jakub Straka. Martin Kakaščík musel, namiesto jeho postu v strede zálohy, zaskakovať na pozícii stopéra. 

 „Pokiaľ si spomínam, v zápasoch s Drienovom sa nám zvykne dariť,“  poznamenal tréner AŠZ Torysa Pavol Klembara. Rovnako aj on hovoril o dobre zorganizovaných zadných radoch svojho mužstva. V nich chýbal Maroš Bujňák, ktorý netradične „operoval“ v záložnej formácii. „A ukázal, že aj tam to vie. Aj ostatní chlapci podali dobrý výkon. Koniec koncov, ako vždy, keď sa nehádame,“ nadľahčil trocha tému kormidelník hostí. Priznal, že nejaké náznaky boli, no hráči si skoro dokázali uvedomiť, čo si povedali v kabíne pred začiatkom duelu. V tom čase, úplne netradične, si vraj volili aj svojho nového kapitána. „Áno, bolo to tak. Zámerne som to nechal na poslednú chvíľu. Každý hráč mal možnosť povedať, komu dá svoj hlas a prečo. Pásku na rukáv si potom navliekol Stanislav Hudymač. „Všetci chlapci vedia zabojovať, no on je predsa len najväčší srdciar,“ dodal P. Klembara na adresu nového kapitána.        

   

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť